Përmbajtja e kushtëzuar do të thotë kjo: një email i vetëm mund bleni lista e numrave të telefonit të shfaqë gjëra të ndryshme. Ajo shfaq gjëra të ndryshme bazuar në të dhënat e klientit. Për shembull, një klient mund të shohë një foto. Një klient tjetër mund të shohë një tjetër foto. Kjo ndodh pa pasur nevojë të krijojmë dy emaile. Kjo kursen kohë. Gjithashtu rrit efikasitetin. Klienti ndihet i vlerësuar. Dhe kjo e bën atë më të gatshëm të blejë.
Kjo teknologji ka ndryshuar lojën. Dikur, të gjithë merrnin të njëjtin email. Sot, çdo person mund të marrë një email unik. Përveç kësaj, kjo strategji ndihmon në ndërtimin e besimit. Ajo ndihmon në ndërtimin e marrëdhënieve të forta me klientët. Kjo është thelbësore për rritjen e biznesit. Prandaj, përmbajtja e kushtëzuar është një mjet i pazëvendësueshëm.
Çfarë është Përmbajtja e Kushtëzuar dhe Pse është e Rëndësishme?
Përmbajtja e kushtëzuar është një funksion i marketingut me email. Ky funksion i lejon dërguesit të ndryshojë përmbajtjen. Ai ndryshon përmbajtjen në një email të vetëm. Kjo ndodh bazuar në kushte specifike. Kushtet mund të jenë shumë të ndryshme. Për shembull, kushti mund të jetë mosha e klientit. Ose mund të jetë vendndodhja e tij. Ose, çfarë ka blerë ai më parë. Kështu, e njëjta fushatë mund të shkojë te të gjithë. Megjithatë, ajo mund të duket ndryshe për secilin.

Kjo strategji është e rëndësishme për shumë arsye. Së pari, ajo rrit efikasitetin. Klientët kanë më shumë gjasa të hapin emailet. Më pas ata kanë më shumë gjasa të klikojnë. Kjo ndodh sepse përmbajtja është relevante. Përmbajtja flet direkt me ta. Kjo e rrit shumë angazhimin e tyre. Si rrjedhojë, rritet numri i shitjeve. Kështu, biznesi ka më shumë fitime.
Së dyti, përmbajtja e kushtëzuar kursen kohë. Një menaxher marketingu nuk ka nevojë të krijojë shumë emaile. Ai krijon vetëm një email. Më pas ai ndryshon disa blloqe përmbajtjeje. Kjo është shumë më e lehtë. Kështu ai mund të fokusohet në gjëra të tjera. Kjo e bën punën më të shpejtë.
Si Funksionon Përmbajtja e Kushtëzuar në Fushatat Aktive?
Përdorimi i përmbajtjes së kushtëzuar është i thjeshtë. Në një platformë si Active Campaign, është edhe më e thjeshtë. Së pari, ju duhet të keni të dhëna për klientët tuaj. Të dhëna si emri, mosha, vendndodhja, apo çfarë blejnë. Këto të dhëna duhet të jenë të sakta. Pa to, përmbajtja e kushtëzuar nuk mund të funksionojë.
Së dyti, kur krijoni një email, përdorni blloqe. Blloqet janë si seksione të emailit. Mund të jetë një bllok me një foto. Ose mund të jetë një bllok me një ofertë. Më pas, ju i vendosni këto blloqe. Ju i vendosni ato në emailin tuaj.
Së treti, ju vendosni kushtet. Ju i thoni platformës, "Shfaq këtë bllok vetëm nëse klienti ka blerë këtë produkt." Ose, "Shfaq këtë bllok vetëm nëse klienti jeton në këtë qytet." Si rrjedhojë, Active Campaign bën gjithçka automatikisht. Ajo kontrollon të dhënat e klientit. Më pas ajo shfaq bllokun e duhur. Ky është procesi.
Përdorimi i Të Dhënave të Klientëve si Kushte
Të dhënat e klientëve janë çelësi. Ato janë baza e përmbajtjes së kushtëzuar. Sa më shumë të dhëna të keni, aq më mirë. Më pas mund të personalizoni më shumë. Cilat lloje të dhënash mund të përdorni? Shumë lloje. Ju mund të përdorni të dhëna demografike. Si mosha apo gjinia. Gjithashtu, mund të përdorni të dhëna të sjelljes. Si, a e kanë hapur ndonjëherë emailin tuaj? A kanë klikuar ndonjëherë një lidhje?
Përveç kësaj, ju mund të përdorni të dhëna të blerjes. Për shembull, a ka blerë klienti një produkt? Sa herë ka blerë? Sa para ka shpenzuar? Të gjitha këto të dhëna mund të përdoren. Më pas ju krijoni kushte. Kështu, ju mund të dërgoni oferta specifike. Mund t'i dërgoni oferta vetëm për klientët besnikë.
Si rrjedhojë, përmbajtja e kushtëzuar bëhet shumë e fuqishme. Ajo i jep klientit atë që ai dëshiron. Ajo i jep atij oferta relevante. Ajo e bën atë të ndihet i veçantë. Kështu ju rritni angazhimin e klientit.
Krijimi i Blloqeve të Përmbajtjes Dinamike
Një bllok përmbajtjeje është një seksion i emailit. Mund të jetë një paragraf teksti. Ose mund të jetë një foto. Mund të jetë edhe një buton për të blerë. Këto blloqe mund të bëhen dinamike. Kjo do të thotë se ato mund të ndryshojnë. Ato ndryshojnë bazuar në kushtet.
Për shembull, ju mund të keni një kompani veshjesh. Ju dëshironi t'i dërgoni një email. Por keni klientë burra dhe gra. Ju mund të krijoni një bllok me një foto. Një foto tregon veshje për burra. Një bllok tjetër tregon veshje për gra. Më pas, ju vendosni kushtin. "Shfaq bllokun 1 nëse gjinia është mashkull." Dhe, "Shfaq bllokun 2 nëse gjinia është femër." Kështu, të dy klientët marrin emailin e njëjtë. Por ata shohin gjëra të ndryshme.
Ky është një shembull i thjeshtë. Mund të bëni gjëra më komplekse. Mund të ndryshoni titullin e emailit. Mund të ndryshoni ofertën. Gjithçka ndryshon sipas kushteve. Për këtë arsye, përmbajtja e kushtëzuar është kaq e fuqishme.
Përdorimi i Përmbajtjes së Kushtëzuar për Biznesin Tuaj
Të gjitha bizneset mund të përdorin përmbajtjen e kushtëzuar. Ajo nuk është vetëm për bizneset e mëdha. Ajo është edhe për bizneset e vogla. Kjo strategji ndihmon në shumë fusha. Ndihmon në promovimin e produkteve. Ndihmon në ndërtimin e marrëdhënieve. Gjithashtu ndihmon në rritjen e shitjeve.
Për shembull, një restorant i ri mund ta përdorë. Ai mund t'u dërgojë klientëve një email. Emailin e mirëseardhjes. Por ai ka një ndryshim. Nëse klienti ka ardhur nga një lagje e caktuar, emailin ka një foto. Kjo foto tregon rrugën drejt restorantit. Dhe thotë, "Jemi afër teje!" Kjo e bën emailin shumë personal. Dhe shumë të dobishëm.
Si rrjedhojë, përmbajtja e kushtëzuar ndihmon biznesin tuaj të jetë i zgjuar. Ai e bën të duket profesional. Ajo e bën të jetë afër klientëve. Kjo ndihmon në ndërtimin e një imazhi të mirë. Kështu, ju fitoni më shumë klientë. Dhe mbani ata që keni.